Artrosekruk: voor verlichting bij heupartrose (artrose aan de heup)

Ontwikkeld in, door en voor de praktijk

Jan Joost Versteeg: is fysio- en manueel therapeut en heeft zich verder verdiept in heupartrose

Jan Joost Versteeg (1963) is fysiotherapeut en manueel therapeut, en lid van Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) en van de Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie (NVMT). In het kader van een van zijn bijscholingsopleidingen heeft hij zich verder verdiept in artrose.

Jan Joost heeft al sinds 1987 zijn eigen therapiepraktijk in Veenendaal

Richard Lennartz: heeft heupartrose en is daarmee ervaringsdeskundige

Richard Lennartz (1968) - van beroep management consultant - heeft ernstige heupartrose. Op het moment dat de diagnose heupartrose werd gesteld had hij ook alle kenmerken van een patint met ernstige heupartrose:

  • Pijn: bij het bewegen, rustpijn, k s nachts met een pijnuitstraling tot zelfs onder de knie
  • Bewegingsbeperking: het werd zeer pijnlijk tot zelfs bijna niet meer mogelijk is om op een fiets te stappen, sokken aan te trekken
  • Dagelijks ongemak: ook een onverwachte beweging maken of op de zij in bed liggen lukte nauwelijks meer

Richard heeft dankzij de Artromove de toen beloofde kunstheup jarenlang pijnvrij kunnen uitstellen.

ScoreMedi: is gespecialiseerd in zitmeubilair, speciaal in (para)medische omgevingen

Score in Tolbert is de grootste producent van bedrijfsstoelen in Nederland en toonaangevend in het realiseren van maatwerkoplossingen voor diverse sectoren.

In samenwerking met diverse ziekenhuizen, specialisten, chirurgen en fysiotherapeuten heeft ScoreMedi een collectie speciale stoelen en hulpmiddelen ontwikkeld. Prikstoelen, fotostoelen, laboratoriumstoelen, zadelzittingen, artrodesestoelen etc.

Geen standaard oplossingen maar ergonomisch verantwoorde stoelen afgestemd op de mens in zijn (werk)omgeving.www.heupartrosedebaas.nl www.artrosekruk.nl